ochtendstilte

er is het zachte suizen
van de stilte
geluiden zijn als
door een dikke deken
toegedekt

dan begint dichtbij
toch het ontwaken
terwijl de verre verten
nog in omgewoelde
bedden slapen
totdat het dekbed
door een onbekende hand
wordt weggehaald

als dan de wereld
met knipperende ogen
langzaam wakker wordt
horen oren ook weer
de geluiden die er zijn
kleuren en geuren
lijken ook al opgestaan
om de omgeving
op te fleuren
de dag breekt aan

Reacties (4) | 30/05/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Wat heerlijk als iemand van een gedicht dat je hebt gemaakt kan genieten. Bedankt daarvoor.
  Ik hoop dat je dit nog leest, want het is intussen al weer een tijdje juni. Druk gehad met andere dingen.

  groet,
 2. ja mooi opstaan zo deze beschrijving van de deken van de nacht
  Groetjes
 3. Wat mooi omschreven dit ochtendmoment.
  Van genoten.

  Groet,
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: maatje pol

Waarschijnlijk was ik een dichter zodra ik woorden leerde kennen, alleen wist ik het niet. Werd al heel jong geraakt door bepaalde gedichten. Op 11-jarige leeftijd droeg ik op een schoolavond: Denkend aan Holland van Marsman voor. Moet je nu eens om komen. Maakte vaak korte gedichtjes die in de loop der jaren verdwenen, verscheurd en in ieder geval vergeten zijn. Heb wel regelmatig cabaretjes gemaakt voor allerlei gelegenheden. Tot ik een jaar of 15 geleden een dichter tegenkwam, die een lezing hield in een boekwinkel in onze stad. Hij werd mijn poëzieleraar, het geleerde probeer ik te gebruiken en weer door te geven door lezingen, workshops en het lezen van eigen gedichten op uitnodiging of op open podia. Inmiddels heb ik enkele bundels uitgegeven in eigen beheer en heb nu zelf twee “leerlingen”. Misschien dat ik daardoor bij de Dichterskring wel eens wat “belerend” overkom. Maar ik denk dat je meer hebt aan opbouwende kritiek dan alleen maar “wat mooi” voor een gedicht waar zo een paar taalfouten uit te halen zijn.

Toon alle gedichten

Favorieten van maatje pol

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

maatje pol is favoriet bij