U ook?

Ja, ik weet van wie ik stam
nooit voldaan zoals een vlam
waaraan ik mij gloeiend bezeer
vuur, zuurstof en dikke teer

Licht wordt alles dat ik pak
tot brandstof word ik in een zak
door warmte naar de maan gedreven
voor haar donkere achterkant

Ik ben waarlijk een gestage vlam
vuur geworden om te verbranden
dood een vonk die woedt
in de holle ingewanden

Reacties (1) | 22/05/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Jy ook?

  Ja, ek weet wie ek vandaan kom
  nooit tevrede soos 'n vlam nie
  waaraan ek onophoudelik verbrand
  vuur, suurstof en dik teer

  Lig is alles wat ek neem
  Ek word brandstof in 'n sak
  Gedra deur hitte na die maan
  vir haar donker agterkant

  Ek is werklik 'n bestendige vlam
  vuur geword om te verbrand
  vermoor 'n vonk wat woed
  in die hol ingewande
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij