DAGEN VAN GRAS

DAGEN VAN GRAS
Naar titel van album
“ Dagen van gras, dagen van stro “
Spinvis

Zo’n lange, trage, lome. Terwijl je een grasspriet
in de mond. Iedereen werkt, altijd een doel, altijd de
keus, maar jij. Jij kijkt hoe het met de rest.

Het groeit geleidelijk, hangt wat rond in de zon.
Heeft het een idee hoe alles vergeefs. Het waait in
de weg, het blijft overeind, wuift alles gedag.

Een enkele vogel roept en zwenkt een zeker
voorjaar. Ik zit hier maar en overpeins het oneindige
binnen handbereik, een glimp van iets vaags –

Elbert Gonggrijp,
tuin Egmond aan den Hoef,
maandag 14 mei 2018

Reacties (2) | 15/05/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

  1. Bijzonder gedicht, het geeft iets peinzends doordat de zinnen niet worden afgemaakt, we mogen zelf bedenken wat er nog had kunnen komen. Ik vind het een mooie vorm.
    Dan nog even dit: de titel van een gedicht staat er steeds tweemaal. Is dat je bedoeling? Als je hem in het daarvoor bestemde vakje zet, hoef je hem niet persé nog een keer boven je gedicht te zetten.

    groet,
  2. Mooi Elbert!
    H.gr. Enny
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: alexernst

Elbert Gonggrijp(Alkmaar, 1965).

Op 16-jarige leeftijd kwam hij voor het eerst in aanraking met de gedichten van Rutger Kopland. Hierin herkende hij zijn eigen toon, terwijl hij zelf nog nooit een gedicht had geschreven. Sindsdien is hij werkzaam als dichter. Zijn eerste gedichten hadden betrekking op zijn eigen emoties. Vanaf 1990 is zijn stijl meer op de waarneming gericht en minder op de innerlijke beleving. Nu schrijft hij zijn gedichten als beschouwer vanuit het wezen van de natuur, de mens, de liefde. Hij hoopt dat de lezer of toehoorder de eigen gevoelens via de zijne leert herkennen. In zijn huidige gedichten ‘schildert’ hij met woorden. Hij schrijft niet alleen vanuit de emotie, maar vertaalt ze naar zijn eigen symboliek. Dagelijks schrijven is voor hem pure noodzaak, als ademen. Dichten als een soort van ‘wordt vervolgd’. Elbert Gonggrijp bezit een eigen weblog te weten www.natuurgedichten.blogspot.com In het verleden voor 2011 heeft hij5 dichtbundels in eigen beheer uitgebracht te weten: " Ruisende Stilte ", " Ontvreemd domein ", " Gebroken wit ", " Zout " en " Voorbij elk kijken ". Zij zijn allen uitverkocht.

Toon alle gedichten

Favorieten van alexernst

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

alexernst is favoriet bij