EENZELFDE LIEDJE IV

EENZELFDE LIEDJE IV

Als wolken een op hand zijnde avond benaderen, als alles wat gezegd is gewikt en gewogen, de bomen weer thuiskomen in hun groene jas, bloesems dragen, het licht speelt met een laatste gedachte.

Als het leven er niet toe doet, een zoveelste bladzij, wij synchroon lopen met moeder aarde, elke dimensie een nieuwe lente. Zoals het gras voor zich spreekt, het groene laken van welbehagen op een perfecte
vrije dag.

Dan zuigen de Hommels hun ogenblik vol nectar, jubelt het Longkruid, geef ik jou mijn zegen, geloof ik je op je woord, raak ik mijn angsten kwijt, hoezeer de dood ook dichterbij sluipt
als het enige ware –

Reacties (0) | 08/05/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: alexernst

Elbert Gonggrijp(Alkmaar, 1965).

Op 16-jarige leeftijd kwam hij voor het eerst in aanraking met de gedichten van Rutger Kopland. Hierin herkende hij zijn eigen toon, terwijl hij zelf nog nooit een gedicht had geschreven. Sindsdien is hij werkzaam als dichter. Zijn eerste gedichten hadden betrekking op zijn eigen emoties. Vanaf 1990 is zijn stijl meer op de waarneming gericht en minder op de innerlijke beleving. Nu schrijft hij zijn gedichten als beschouwer vanuit het wezen van de natuur, de mens, de liefde. Hij hoopt dat de lezer of toehoorder de eigen gevoelens via de zijne leert herkennen. In zijn huidige gedichten ‘schildert’ hij met woorden. Hij schrijft niet alleen vanuit de emotie, maar vertaalt ze naar zijn eigen symboliek. Dagelijks schrijven is voor hem pure noodzaak, als ademen. Dichten als een soort van ‘wordt vervolgd’. Elbert Gonggrijp bezit een eigen weblog te weten www.natuurgedichten.blogspot.com In het verleden voor 2011 heeft hij5 dichtbundels in eigen beheer uitgebracht te weten: " Ruisende Stilte ", " Ontvreemd domein ", " Gebroken wit ", " Zout " en " Voorbij elk kijken ". Zij zijn allen uitverkocht.

Toon alle gedichten

Favorieten van alexernst

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

alexernst is favoriet bij