weet wel wat je wenst

hoe zou het zijn
als je in het vlakke land
een fietstocht maakt
hoe hou je stand
als tegenwind
je van de wielen blaast

hoe zou het zijn
als oostenwind
je de adem haast beneemt
zou je in wanhoop
dan niet roepen
ach Here
dat de wind toch kere

hoe zou het zijn
als je dan eindelijk
op je bestemming bent
je boodschap hebt gedaan
de terugweg hebt aanvaard
bedaard want fijn idee
je hebt de wind nu mee
dat denk je dus

hoe zou het zijn
als je schietgebedje
werkelijk is verhoord
stoort het je dan
was het wel zo bedoeld
je voelt al gauw
dat fietsen moeilijk gaat
het waait nog steeds
en de wind werd west

Reacties (12) | 07/05/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Erg leuk Maatje! Glimlach!
  Groetjes, Enny
  • Hartelijk dank voor de glimlach!

   groet,
   • Zou iedereen weten dat dit een gedicht is voor de gedichtenwedstrijd? Zie laatste bulletin dat Piet Hardendood ons stuurde op 7 mei. De zin "en de wind werd west" moet er in voorkomen. Leuk om mee te doen!!!

    groet,
 2. De wind, het tij kan keren.

  Maar, we komen er wel tegen in, toch...

  Ik vind het een mooi betekenisvol gedicht Maatje.
 3. Heb ik dat niet eerder gehoord
  'En de wind werd west"
  Maartje ik vind het prachtig
  een filosoof valt bij jou in het niet!
  Hartelijke groet, Ger
 4. Een gedicht met een diepere boodschap.
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: maatje pol

Waarschijnlijk was ik een dichter zodra ik woorden leerde kennen, alleen wist ik het niet. Werd al heel jong geraakt door bepaalde gedichten. Op 11-jarige leeftijd droeg ik op een schoolavond: Denkend aan Holland van Marsman voor. Moet je nu eens om komen. Maakte vaak korte gedichtjes die in de loop der jaren verdwenen, verscheurd en in ieder geval vergeten zijn. Heb wel regelmatig cabaretjes gemaakt voor allerlei gelegenheden. Tot ik een jaar of 15 geleden een dichter tegenkwam, die een lezing hield in een boekwinkel in onze stad. Hij werd mijn poëzieleraar, het geleerde probeer ik te gebruiken en weer door te geven door lezingen, workshops en het lezen van eigen gedichten op uitnodiging of op open podia. Inmiddels heb ik enkele bundels uitgegeven in eigen beheer en heb nu zelf twee “leerlingen”. Misschien dat ik daardoor bij de Dichterskring wel eens wat “belerend” overkom. Maar ik denk dat je meer hebt aan opbouwende kritiek dan alleen maar “wat mooi” voor een gedicht waar zo een paar taalfouten uit te halen zijn.

Toon alle gedichten

Favorieten van maatje pol

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

maatje pol is favoriet bij