Voorstel verder

Als ik wilde, mocht ik ook
zij wees op verf en penselen
nog naakte huid genoeg
om te verpakken in vrolijke kleuren
maar ik had genoeg aan haar stem
de kleur van haar ogen om dankbaar
voor de momenten als deze te zijn

Reacties (1) | 20/04/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. VOORSTEL VERVOLG

  As ek wou, was ek toegelaat
  Sy het na verf en borsels gewys
  nog naakte vel genoeg
  Om in vrolike kleure te verpak
  maar ek het genoeg van haar stem gehad
  die kleur van haar oë om dankbaar te wees
  vir die oomblikke soos hierdie
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij