Onwetend

Als je weet wat je niet behoort te weten
Wordt het leven dan mooier dan het is?
Het leven laat zich niet zomaar voorspellen
Soms zitten er onbewust voor je ogen schellen
Als je weet wat je niet behoort te weten
Koos jij mij dan als de liefde van mijn leven?
Kon ik dan nog spontaan mijn hart aan jou geven?
Als je weet wat je niet behoort te weten
Wordt het leven dan mooier dan het is?

Inzending VUmc Poëzieprijs
Thema
Het thema van het jaar 2018 is ‘Geneeskunde en techniek’

Reacties (1) | 12/04/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

  1. Ik weet niet alles maar wil wel alles weten Laat je verwonderen Cor en beleef het
    Met een lente groet
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Cor van Welbergen

De auteur is sinds 2010, na een oproep van Omroep West, gestart met het maken van gedichten. Het betreffen korte mijmeringen over actuele gebeurtenissen die hem raken. Hij is werkzaam als rijksambtenaar, getrouwd en trotse vader van twee tienerdochters. De uitspraak ‘zo ik iets ben, dan ben ik een Hagenaar’ is zeker voor deze auteur van toepassing, al neigt hij iets meer naar Hagenees.
Vanuit zijn werkkamer in de toren van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft de auteur dagelijks uitzicht op de Haagse wereld waarmee hij in zijn leven diep verbonden is. Aan zijn voeten de Haagse toren, de Ridderzaal, het Lange Voorhout. In de verte het ADO stadion en de zee. Vanuit dit perspectief vertaalt hij de dagelijkse gebeurtenissen in korte krachtige gedichten en haiku’s.

In zijn tiende gedichtenbundel “Haagse momenten” ,die in het voorjaar van 2017 is gepubliceerd, legt hij zijn reflecties vast op markante momenten in en rond de Hofstad.
Opvallend zijn opnieuw de momenten waarop hij stilstaat bij mensen die iets hebben betekend in de muziek, de cultuur of in het sportleven. En ook in de rest van de bundel wordt duidelijk dat de jaren ook voor de auteur gaan tellen wanneer hij terugblikt op momenten uit zijn jeugd als ook uit dat van zijn eigen kinderen.


Toon alle gedichten

Favorieten van Cor van Welbergen

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Cor van Welbergen is favoriet bij