thuis

wat is een huis meer
dan stenen en hout
wat glas en kozijnen
een pannendak
deuren en ramen

je echte huis is toch
daar waar je thuis bent
alleen of samen

Reacties (9) | 10/04/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Maatje,

  zomaar een suggestie

  wat is een huis meer
  dan stenen en hout
  glas grijze dakpannen
  kozijnen, deuren en ramen

  zo blijf je in de sfeer van opsomming van kale materialen,
  om daarna uit te komen bij wat voelt als thuis.

  hartelijke groet,
 2. Inderdaad is je echte huis, daar waar je je thuis voelt.
  Kort en bondig mooi weergegeven Maatje!

  Hartelijk liefs,
 3. Zeker beter, ik zit te denken als je het gedicht meer compleet wilt maken zou je een boogje kunnen maken met wanneer een huis een thuis wordt.
  Dat is maar een gedachte van mij, hoef je niets mee te doen!
  Met dank voor je reactie.
 4. Leuk bedacht, echter als je alleen bent wat is dan thuis?
  • Heb het vanuit mijn eigen situatie geschreven, maar je hebt gelijk: als je alleen bent is je huis natuurlijk ook thuis.
   Beter zo?

   groet,
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: maatje pol

Waarschijnlijk was ik een dichter zodra ik woorden leerde kennen, alleen wist ik het niet. Werd al heel jong geraakt door bepaalde gedichten. Op 11-jarige leeftijd droeg ik op een schoolavond: Denkend aan Holland van Marsman voor. Moet je nu eens om komen. Maakte vaak korte gedichtjes die in de loop der jaren verdwenen, verscheurd en in ieder geval vergeten zijn. Heb wel regelmatig cabaretjes gemaakt voor allerlei gelegenheden. Tot ik een jaar of 15 geleden een dichter tegenkwam, die een lezing hield in een boekwinkel in onze stad. Hij werd mijn poëzieleraar, het geleerde probeer ik te gebruiken en weer door te geven door lezingen, workshops en het lezen van eigen gedichten op uitnodiging of op open podia. Inmiddels heb ik enkele bundels uitgegeven in eigen beheer en heb nu zelf twee “leerlingen”. Misschien dat ik daardoor bij de Dichterskring wel eens wat “belerend” overkom. Maar ik denk dat je meer hebt aan opbouwende kritiek dan alleen maar “wat mooi” voor een gedicht waar zo een paar taalfouten uit te halen zijn.

Toon alle gedichten

Favorieten van maatje pol

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

maatje pol is favoriet bij