ENZOVOORTS

ENZOVOORT
In Memoriam F.L.
Ter nagedachtenis van mijn moeder

Ik had je liever meer hier, nee ik had je eerder
niet zo. Het verdriet van toen werd het verdriet van nu zoveel groter dan ik voelen kon toen je.

Nee, jij bent mij meer dood, meer levend nu ik je
herken in alles wat ik doe, het bedenken van het
hoe en waarom, hoe alles verandert nu je

stil bent gaan staan, een datum op rij. Ach, ik
ben net zoveel jij als jij destijds. Ik zou erom
kunnen lachen zoals ooit jij. Net zo gek,

net zo onzeker over de lente, over die godganse
bederfelijke wereld. Ik zou hebben gehuild als ik
toen wist hoe en waarom. Toen je daar lag en ik

niet wist waarom. Mijn God en wat nu? Het is
weer zo’n lente dat alles nog kan en jij. Ik weet
niet waar jij bent. Een vogel vliegt voorbij,

zoals altijd, bouwt weer
zijn eeuwige nest –

Elbert Gonggrijp,
Egmond aan den Hoef,
dinsdag 10 april 2018

Reacties (1) | 10/04/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

  1. De vogel die verder vliegt, de vogel die zijn nest bouwt. Het leven dat verder gaat en soms stilstaat.

    Goed verwoord.
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: alexernst

Elbert Gonggrijp(Alkmaar, 1965).

Op 16-jarige leeftijd kwam hij voor het eerst in aanraking met de gedichten van Rutger Kopland. Hierin herkende hij zijn eigen toon, terwijl hij zelf nog nooit een gedicht had geschreven. Sindsdien is hij werkzaam als dichter. Zijn eerste gedichten hadden betrekking op zijn eigen emoties. Vanaf 1990 is zijn stijl meer op de waarneming gericht en minder op de innerlijke beleving. Nu schrijft hij zijn gedichten als beschouwer vanuit het wezen van de natuur, de mens, de liefde. Hij hoopt dat de lezer of toehoorder de eigen gevoelens via de zijne leert herkennen. In zijn huidige gedichten ‘schildert’ hij met woorden. Hij schrijft niet alleen vanuit de emotie, maar vertaalt ze naar zijn eigen symboliek. Dagelijks schrijven is voor hem pure noodzaak, als ademen. Dichten als een soort van ‘wordt vervolgd’. Elbert Gonggrijp bezit een eigen weblog te weten www.natuurgedichten.blogspot.com In het verleden voor 2011 heeft hij5 dichtbundels in eigen beheer uitgebracht te weten: " Ruisende Stilte ", " Ontvreemd domein ", " Gebroken wit ", " Zout " en " Voorbij elk kijken ". Zij zijn allen uitverkocht.

Toon alle gedichten

Favorieten van alexernst

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

alexernst is favoriet bij