mijn huis

toen werd de stad leeg
veel huizen zijn verdwenen
ook heel veel mensen

de stad was toen leeg
toch werd ik er geboren
mijn huis stond er nog

de stad die leeg was
werd lang geleden herbouwd
maar mijn huis is weg

n.a.v. het gedicht “geschiedenis” van KlaasJacob

Reacties (3) | 09/04/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Natuurlijk mag het, heel fijn zelfs!
  Alleen kan ik het er deze keer niet mee eens zijn. Het is je wellicht ontgaan dat het drie senryu zijn. De derde strofe geeft aan dat mijn huis er nog stond toen ik geboren werd, maar dat het pas later afgebroken is.

  groet,
 2. Maatje,

  mooi beeld van herinnering van weleer.

  ik ben zo vrij ... mag het?

  toen werd de stad leeg
  veel huizen zijn verdwenen
  evenals meerdere mensen

  al was de stad nog kaal
  toch werd ik er geboren
  mijn huis stond er toch

  en heel lang geleden werd
  die lege stad herbouwd, maar
  mijn huis staat er niet bij

  met vriendelijke groet,
 3. Maartje,
  Leuk dit als reactie,
  H.G. Ger
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: maatje pol

Waarschijnlijk was ik een dichter zodra ik woorden leerde kennen, alleen wist ik het niet. Werd al heel jong geraakt door bepaalde gedichten. Op 11-jarige leeftijd droeg ik op een schoolavond: Denkend aan Holland van Marsman voor. Moet je nu eens om komen. Maakte vaak korte gedichtjes die in de loop der jaren verdwenen, verscheurd en in ieder geval vergeten zijn. Heb wel regelmatig cabaretjes gemaakt voor allerlei gelegenheden. Tot ik een jaar of 15 geleden een dichter tegenkwam, die een lezing hield in een boekwinkel in onze stad. Hij werd mijn poëzieleraar, het geleerde probeer ik te gebruiken en weer door te geven door lezingen, workshops en het lezen van eigen gedichten op uitnodiging of op open podia. Inmiddels heb ik enkele bundels uitgegeven in eigen beheer en heb nu zelf twee “leerlingen”. Misschien dat ik daardoor bij de Dichterskring wel eens wat “belerend” overkom. Maar ik denk dat je meer hebt aan opbouwende kritiek dan alleen maar “wat mooi” voor een gedicht waar zo een paar taalfouten uit te halen zijn.

Toon alle gedichten

Favorieten van maatje pol

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

maatje pol is favoriet bij