HOE DIKWIJLS

HOE DIKWIJLS

Het moest maar weer eens gauw lente,
zo’n echte onvervalste. Van rozengeur en
maneschijn, maar liefst zoals jij nu, zachter
en lichter. Zoals plots die Citroenvlinder.

Dat je dan heel dicht naast mij kwam
zitten en mij vertelde hoe alles beter dan
het zoveelste cliché, het lief te hebben
in een dagelijks helder perspectief.

We zouden samen uitvinden hoe het
leven weer klopte, hoe de tijd traag uit
de knop, hoe het plan zich ontvouwde
zoals het ooit eens was voorzien.

Hoe dikwijls had ik jou te vergeten
toen alles zich weer leek te herhalen,
toen je dacht dat het zover was, maar
het vooralsnog op zich liet wachten –

Elbert Gonggrijp,
Egmond aan den Hoef,
vrijdag 6 april 2018

Reacties (0) | 07/04/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: alexernst

Elbert Gonggrijp(Alkmaar, 1965).

Op 16-jarige leeftijd kwam hij voor het eerst in aanraking met de gedichten van Rutger Kopland. Hierin herkende hij zijn eigen toon, terwijl hij zelf nog nooit een gedicht had geschreven. Sindsdien is hij werkzaam als dichter. Zijn eerste gedichten hadden betrekking op zijn eigen emoties. Vanaf 1990 is zijn stijl meer op de waarneming gericht en minder op de innerlijke beleving. Nu schrijft hij zijn gedichten als beschouwer vanuit het wezen van de natuur, de mens, de liefde. Hij hoopt dat de lezer of toehoorder de eigen gevoelens via de zijne leert herkennen. In zijn huidige gedichten ‘schildert’ hij met woorden. Hij schrijft niet alleen vanuit de emotie, maar vertaalt ze naar zijn eigen symboliek. Dagelijks schrijven is voor hem pure noodzaak, als ademen. Dichten als een soort van ‘wordt vervolgd’. Elbert Gonggrijp bezit een eigen weblog te weten www.natuurgedichten.blogspot.com In het verleden voor 2011 heeft hij5 dichtbundels in eigen beheer uitgebracht te weten: " Ruisende Stilte ", " Ontvreemd domein ", " Gebroken wit ", " Zout " en " Voorbij elk kijken ". Zij zijn allen uitverkocht.

Toon alle gedichten

Favorieten van alexernst

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

alexernst is favoriet bij