BOVENAL

BOVENAL

Binnen de grenzen van jouw voltooiing – het doorbreken van het grote stilzwijgen, meer dan de hoop op een rooskleurige lente – waant zich de Dagpauwoog zich veilig – zichzelf eigen, opengevouwen vleugels naar de broodnodige zon.

De warmte stijgt uit de poriën van de aarde – kluiten wanhopig van het wachten, het allengs ontkiemende zaad. Het vraagt al zoveel meer na deze verdomde stilstand, het heeft wilskracht om te groeien. Dit was toch de ware aard waar het om begon?

Nu kan ook de liefde weer uit de kast. De Koolmees en jij – een onophoudelijke stroom van “ ik heb je uitermate lief “. Dat de bomen de lucht ingroeien naar het absolute licht –

Elbert Gonggrijp,
Egmond aan den Hoef,
zaterdag 7 april 2018

Reacties (0) | 07/04/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: alexernst

Elbert Gonggrijp(Alkmaar, 1965).

Op 16-jarige leeftijd kwam hij voor het eerst in aanraking met de gedichten van Rutger Kopland. Hierin herkende hij zijn eigen toon, terwijl hij zelf nog nooit een gedicht had geschreven. Sindsdien is hij werkzaam als dichter. Zijn eerste gedichten hadden betrekking op zijn eigen emoties. Vanaf 1990 is zijn stijl meer op de waarneming gericht en minder op de innerlijke beleving. Nu schrijft hij zijn gedichten als beschouwer vanuit het wezen van de natuur, de mens, de liefde. Hij hoopt dat de lezer of toehoorder de eigen gevoelens via de zijne leert herkennen. In zijn huidige gedichten ‘schildert’ hij met woorden. Hij schrijft niet alleen vanuit de emotie, maar vertaalt ze naar zijn eigen symboliek. Dagelijks schrijven is voor hem pure noodzaak, als ademen. Dichten als een soort van ‘wordt vervolgd’. Elbert Gonggrijp bezit een eigen weblog te weten www.natuurgedichten.blogspot.com In het verleden voor 2011 heeft hij5 dichtbundels in eigen beheer uitgebracht te weten: " Ruisende Stilte ", " Ontvreemd domein ", " Gebroken wit ", " Zout " en " Voorbij elk kijken ". Zij zijn allen uitverkocht.

Toon alle gedichten

Favorieten van alexernst

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

alexernst is favoriet bij