Brief drie aan jou

Het kan nooit genoeg gezegd
dat de ernst op jouw gezicht
mij vrolijk doet kijken tot je lacht
je afvraagt wat ik denk en ik zeg
het is je accent of je ogen
de rimpels in je neus
de bruine nicotinevlek
op een tand van jouw gebit
de bittere smaak van jouw mond
met tonen van kandij en chocola
jij kust mijn lippen rond

LoadingVoeg toe als favoriet
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. BRIEF AAN JOU 3

  Dit kan nooit genoeg gesê word nie
  dat die erns op jou gesig
  laat my lyk gelukkig totdat jy lag
  jy wonder wat ek dink en ek sê

  Dit is jou aksent of jou oë
  die plooie in jou neus
  die bruin nikotienvlek
  op 'n tand van jou tande

  Die bitter smaak van jou mond
  met notas van lekkergoed en sjokolade
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij