Spirituele dendrologie

Esdoorns bekeken, aan S. gedacht
hoe zij de zwarte knoppen telde
daarmee de toekomst voorspelde
wie leeft en wie wordt geslacht

Ik voelde haar vuist in mijn hand
haar stem brandde van woorden
bij de mijne bij de hare hoorden
in mijn buiten- en mijn binnenkant

Reacties (1) | 29/03/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. GEESTELIKE DENDROLOGIE

  Gekyk esdoorns, gedink aan Esmee
  hoe sy die swart knoppies getel het
  dus die toekoms van geluk voorspel
  van wie oorleef en wie geslag word

  Ek het haar vuis in my hand gevoel
  Haar stem verbrand met woorde
  wat na my woorde geluister het
  in my buitekant en my binnekant
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij