Maanglans

Wakker geworden van jouw opstaan
jij huivert naakt bij het raam
toch wil jij naar buiten kijken
aangetrokken door de doffe maan

Even later ben jij terug bij mij
druk jouw koude huid tegen mij aan
Jij zucht, slaat een arm om me heen
jij valt in slaap en ik blijf wakker

Reacties (3) | 22/03/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

  1. Een lief geschreven gedicht over een fijne manier om wakker te worden zonder bedoeling ook wakker te blijven.
    Eén ding begrijp ik niet: je spreekt over een "doffe maan", maar je noemt het gedicht Maanglans.
    Kan het zijn dat je achter "druk"de t bent vergeten?

    groet,
  2. Wat een mooi gedicht, heel beeldend, lief. Groetjes Enny
  3. Liefdevol gedicht.
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij