cyclus

herfst sluipt
langzaam nader
zomer gloeit nog na
als winter
met zijn koude adem
de eerste pas gevallen
bladeren verjaagt
krakend tapijt
op nog warme aarde
beschermt wat
onderhuids al popelt
om in lente
uit te botten

Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. om in lente
  uit te botten

  mooie vondst, Maatje
 2. Ieder jaargetijde heeft zijn eigen charme.
  Mooi dat ze alle vier hier worden aangeroerd.
  Vooral verlang jij ook naar de lente.
  Nu Maatje, ik ook hoor!

  Na alle koude hebben we wat lente-achtige dagen mogen beleven. In het aankomend weekend gaat het weer behoorlijk koud worden!

  Ik denk nu aan de egeltjes die uit hun winterslaap zijn gekomen en dan de kou moeten trotseren!

  Een lieve groet,
 3. Mooi beschreven hoe in de herfst en winter al de kiem gelegd wordt voor de lente, Maatje.

  Groet,
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: maatje pol

Ik ben geboren in Rotterdam en woon al het grootste deel van mijn leven in het mooie Zeeland, tegenwoordig in Heinkenszand. Hoewel ik altijd al veel met taal en gedichten bezig ben geweest is pas op wat latere leeftijd de tijd en zin gekomen om me meer op poëzie te storten, mede door het volgen van workshops en het bezoeken van poëzieclubs. Dit heeft geresulteerd in het uitgeven van enkele bundels in eigen beheer, het geven van lezingen over poëzie en het lezen van eigen gedichten bij leesclubs, verenigingen en soms op open podia. Hoewel het maken van light verse me heel erg aanspreekt, ook omdat dit zeer geschikt is als podiumpoëzie, maak ik ook totaal andere gedichten. Voorbeelden hiervan hoop ik regelmatig op deze site te zetten.

Toon alle gedichten

Favorieten van maatje pol

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

maatje pol is favoriet bij