cyclus

herfst sluipt
langzaam nader
zomer gloeit nog na
als winter
met zijn koude adem
de eerste pas gevallen
bladeren verjaagt
krakend tapijt
op nog warme aarde
beschermt wat
onderhuids al popelt
om in lente
uit te botten

Reacties (6) | 13/03/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. om in lente
  uit te botten

  mooie vondst, Maatje
  • Dit is nu zo'n fijne reactie: waarom wordt een gedicht mooi gevonden, dat wil je toch eigenlijk graag horen. Ook waarom het niet moois of goed is trouwens.

   groet,
 2. Ieder jaargetijde heeft zijn eigen charme.
  Mooi dat ze alle vier hier worden aangeroerd.
  Vooral verlang jij ook naar de lente.
  Nu Maatje, ik ook hoor!

  Na alle koude hebben we wat lente-achtige dagen mogen beleven. In het aankomend weekend gaat het weer behoorlijk koud worden!

  Ik denk nu aan de egeltjes die uit hun winterslaap zijn gekomen en dan de kou moeten trotseren!

  Een lieve groet,
 3. Mooi beschreven hoe in de herfst en winter al de kiem gelegd wordt voor de lente, Maatje.

  Groet,
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: maatje pol

Waarschijnlijk was ik een dichter zodra ik woorden leerde kennen, alleen wist ik het niet. Werd al heel jong geraakt door bepaalde gedichten. Op 11-jarige leeftijd droeg ik op een schoolavond: Denkend aan Holland van Marsman voor. Moet je nu eens om komen. Maakte vaak korte gedichtjes die in de loop der jaren verdwenen, verscheurd en in ieder geval vergeten zijn. Heb wel regelmatig cabaretjes gemaakt voor allerlei gelegenheden. Tot ik een jaar of 15 geleden een dichter tegenkwam, die een lezing hield in een boekwinkel in onze stad. Hij werd mijn poëzieleraar, het geleerde probeer ik te gebruiken en weer door te geven door lezingen, workshops en het lezen van eigen gedichten op uitnodiging of op open podia. Inmiddels heb ik enkele bundels uitgegeven in eigen beheer en heb nu zelf twee “leerlingen”. Misschien dat ik daardoor bij de Dichterskring wel eens wat “belerend” overkom. Maar ik denk dat je meer hebt aan opbouwende kritiek dan alleen maar “wat mooi” voor een gedicht waar zo een paar taalfouten uit te halen zijn.

Toon alle gedichten

Favorieten van maatje pol

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

maatje pol is favoriet bij