Oh lieve theeroos

Op de zaterdagmorgen weggaan
naar je kijken terwijl jij
achter de kleine raampjes staat

Nog wel uren bij je willen blijven
tot het happen naar lucht begint

Bij het andere raam staat jouw kat
te wuiven tot afscheid

Weer ga ik verloren in jouw rood
neem ik jou overal met me mee

In jouw ogen kijken en zien
hoe triestig het soms is en weten
dat we elkaar weer snel ontmoeten

Reacties (3) | 07/03/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

  1. Een mooi liefdevol gedicht Stanislaus!

    Een fijn weekend toegewenst.
    Lieve groet,
  2. Liever geen afscheid nemen...
  3. Ik lees hier een meeleven. Mooi beeldend omschreven.

    Hartelijke groet,
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij