avondrust

er is het zacht vervagen van de dag
van dingen om ons heen en van elkaar
omgeven door wat al naar donker reikt
wij blijven zitten in dit laatste lichten
de dag wil nog niet zwichten
houdt zich aan ons vast

wie steekt de kaarsen aan
om donker dat er nog niet is
toch te verdrijven
of blijven wij nog even vaag vandaag

de boeken liggen roerloos in de hand
dansende letters laten weten
dat zij tekens zijn geworden zonder zin
zodat wij dan de zinnen maar vergeten
of laten liggen tot wat later

het mijmeren zet zich nog even voort
wat woorden zingen zachtjes rond
zonder de stilte aan te raken

Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Een prachtig gedicht Maatje, heel sfeervol!

  Een genietende zonnige dag vandaag!
  Hartelijk liefs,
 2. Sfeervol schrijven, Maatje.

  Ik las het met genoegen.

  Groet,
 3. Maatje,

  ik zie het beeld voor me van de schommelstoel voor het raam, langzaam donker kleurende kamer het beeld neemt me mee, ook ik schommel en mijmer ...
  Met plezier gelezen!!


  lieve groet,
 4. Met genoegen gelezen, Maatje. Gaaf ritme in alle strofen. Zondermeer om te herlezen!
 5. ja mooi deze verlaten van de dag nog even in de wacht.
  Met een zonnige groet.
 6. leest genoeglijk Maatje. Mooi.
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: maatje pol

Ik ben geboren in Rotterdam en woon al het grootste deel van mijn leven in het mooie Zeeland, tegenwoordig in Heinkenszand. Hoewel ik altijd al veel met taal en gedichten bezig ben geweest is pas op wat latere leeftijd de tijd en zin gekomen om me meer op poëzie te storten, mede door het volgen van workshops en het bezoeken van poëzieclubs. Dit heeft geresulteerd in het uitgeven van enkele bundels in eigen beheer, het geven van lezingen over poëzie en het lezen van eigen gedichten bij leesclubs, verenigingen en soms op open podia. Hoewel het maken van light verse me heel erg aanspreekt, ook omdat dit zeer geschikt is als podiumpoëzie, maak ik ook totaal andere gedichten. Voorbeelden hiervan hoop ik regelmatig op deze site te zetten.

Toon alle gedichten

Favorieten van maatje pol

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

maatje pol is favoriet bij