Eros kent

Over de liefde zeg ik niet meer
dan wat ik in jouw ogen ontdek
voel in het trillen van jouw handen
jouw tanden tegen mijn tanden

Al de hardheid is aan het veranderen
zachtheid en dat gevoel van stromen
als een rivier, die in een zee uitmondt
droomt van wolken en meanderen

Reacties (1) | 02/03/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. EROS KENT

  Ek sê niks meer oor liefde nie
  as wat ek in jou oë ontdek
  voel die vibrasie van jou hande
  jou tande teen my tande

  Al die hardheid verander
  in sagheid en die gevoel van vloei
  soos 'n rivier, wat in 'n see uitmond
  drome van wolke en meander
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij