eenvoud

wat moet je toch
met een gedicht
dat alleen geleerde
professoren
in vervoering brengt

ik kies voor poëzie
over de dagelijkse dingen
die een glimlach
met ontroering mengt

Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Maatje,

  eenvoud siert de mens en zeker een gedicht dat zo gewoon dichtbij wil komen.

  hartelijke groet,
 2. Die eenvoud spreekt mij ook aan, Maatje.

  't Is mooi om voor een glimlach te mogen zorgen.

  Groet,
 3. Eigenlijk wel ja, ik kom soms zulke onbegrijpelijke, vreemdsoortige, waanzinnige gedichten tegen. Misschien ben ik dan een wat ouderwetse, behoudende dichter, hetzij zo. Ik wil nu eenmaal graag van een gedicht genieten.

  groet,
  Maatje (zonder r)
 4. uiting van onvrede Maartje?
  H.G. Ger
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: maatje pol

Ik ben geboren in Rotterdam en woon al het grootste deel van mijn leven in het mooie Zeeland, tegenwoordig in Heinkenszand. Hoewel ik altijd al veel met taal en gedichten bezig ben geweest is pas op wat latere leeftijd de tijd en zin gekomen om me meer op poëzie te storten, mede door het volgen van workshops en het bezoeken van poëzieclubs. Dit heeft geresulteerd in het uitgeven van enkele bundels in eigen beheer, het geven van lezingen over poëzie en het lezen van eigen gedichten bij leesclubs, verenigingen en soms op open podia. Hoewel het maken van light verse me heel erg aanspreekt, ook omdat dit zeer geschikt is als podiumpoëzie, maak ik ook totaal andere gedichten. Voorbeelden hiervan hoop ik regelmatig op deze site te zetten.

Toon alle gedichten

Favorieten van maatje pol

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

maatje pol is favoriet bij