Op komt de zon

Als jij nu hier was onder handbereik
zoals mijn geroosterd brood en thee
dan zou ik jou zachte kuslikjes geven
je geur opsnuiven tot jouw glimlach
op jouw gezicht verschijnt en ik
begin te spinnen van het leven
jij speelt met mij, ik dans met je mee

Reacties (2) | 20/02/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Liefdevolle gedachten bij de opkomende zon.
 2. Die son kom op

  As jy nou hier by jou vingers was
  soos my geroosterde brood en tee
  dan sal ek jou sagte soentjies gee
  Snuik jou reuk na jou glimlag
  verskyn op jou gesig en ek
  begin spin uit die lewe
  jy speel saam met my
  Ek dans saam met jou
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij