VALENTIJN

Valentijn
Voor mijn liefste Conny

De sneeuwklokjes glunderen in massa’s de ijzige winter vaarwel. Zo wil ik wel wakker worden met jou. Je was altijd overal nog voordat ik dat wist. Ik had je al gemist voordat ik je kende.

Ik zag in het water de schittering in je ogen, ik hoorde je fluisteren in de wind. Zoals het riet bewoog, bewoog je sierlijk met mij mee. Het
idee dat je bestond maakte het
verlangen bestaande.

Ik zeg het je natuurlijk wel dagelijks dat houden van, maar vandaag net iets bewuster, omdat ik mij goed herinner hoe het anders had gegaan. Dan was je uitzicht op verte en altijd
die voortdurende ander.

Je bent zo mooi gewoon omdat ik niet om je heen kan, zoals de aarde om de zon. Zoals gewoonlijk om elkaar heen wentelen, gezellig knus naast elkaar. Ik onderga je zoals ik licht ervaar. In toenemende mate.

Elbert Gonggrijp,
Egmond aan den Hoef,
dinsdag 13 februari 2018

Reacties (7) | 13/02/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Al houd ik niet zo van proza-gedichten, hiermee zou ik toch heel erg blij zijn geweest. Het is trouwens wel poëtische proza.

  groet,
 2. Elbert,

  mooi die poëzie op het snijvlak van proza.

  groet,
 3. Nog bedankt Enny, Hilly en Corry voor jullie lieve commentaar! Het is inderdaad uit liefde geschreven en er hoorde een mooie bos bloemen bij die nog steeds blijft stralen....
 4. Lief en mooi Egbert!
  Groetjes, Enny
 5. Overal en altijd...niets meer te wensen...

  Prachtig liefdesgedicht.
 6. Een fantastisch mooi Valentijn's gedicht voor jouw lieve Conny!

  Heel mooi geschreven en ik heb het graag gelezen!

  Een hartelijke groet met liefs,
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: alexernst

Elbert Gonggrijp(Alkmaar, 1965).

Op 16-jarige leeftijd kwam hij voor het eerst in aanraking met de gedichten van Rutger Kopland. Hierin herkende hij zijn eigen toon, terwijl hij zelf nog nooit een gedicht had geschreven. Sindsdien is hij werkzaam als dichter. Zijn eerste gedichten hadden betrekking op zijn eigen emoties. Vanaf 1990 is zijn stijl meer op de waarneming gericht en minder op de innerlijke beleving. Nu schrijft hij zijn gedichten als beschouwer vanuit het wezen van de natuur, de mens, de liefde. Hij hoopt dat de lezer of toehoorder de eigen gevoelens via de zijne leert herkennen. In zijn huidige gedichten ‘schildert’ hij met woorden. Hij schrijft niet alleen vanuit de emotie, maar vertaalt ze naar zijn eigen symboliek. Dagelijks schrijven is voor hem pure noodzaak, als ademen. Dichten als een soort van ‘wordt vervolgd’. Elbert Gonggrijp bezit een eigen weblog te weten www.natuurgedichten.blogspot.com In het verleden voor 2011 heeft hij5 dichtbundels in eigen beheer uitgebracht te weten: " Ruisende Stilte ", " Ontvreemd domein ", " Gebroken wit ", " Zout " en " Voorbij elk kijken ". Zij zijn allen uitverkocht.

Toon alle gedichten

Favorieten van alexernst

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

alexernst is favoriet bij