Olympische spelen

Als met een bezem vegen
ook al sport wordt
dan vind ik dat ik
wel gekort word
ik ben veegkampioen
moet dagelijks dat doen
dus heb ik me verstout
en ga straks op voor goud
geen mens houdt me tegen

Reacties (9) | 12/02/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Maatje,

  met de bezem je vege lijf redden.
  Een bijzondere sport.
  Mooi gedicht over de Olympische spelen.

  groet,
 2. Bij het vegen blijf je ook in een goede conditie!
  Misschien wordt het 'eens' een nieuw wedstrijdonderdeel, hihi!

  Leuk geschreven Maartje,
  Hartelijk liefs,
 3. Vegen is topsport Maatje:)
 4. Een leuk gedicht over een prachtig evenement met bijzondere sporten, Maatje.

  Misschien zien we jou met je bezem op de volgende Olympische Spelen terug. Doe je best, zou ik zeggen.

  Groet,
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: maatje pol

Waarschijnlijk was ik een dichter zodra ik woorden leerde kennen, alleen wist ik het niet. Werd al heel jong geraakt door bepaalde gedichten. Op 11-jarige leeftijd droeg ik op een schoolavond: Denkend aan Holland van Marsman voor. Moet je nu eens om komen. Maakte vaak korte gedichtjes die in de loop der jaren verdwenen, verscheurd en in ieder geval vergeten zijn. Heb wel regelmatig cabaretjes gemaakt voor allerlei gelegenheden. Tot ik een jaar of 15 geleden een dichter tegenkwam, die een lezing hield in een boekwinkel in onze stad. Hij werd mijn poëzieleraar, het geleerde probeer ik te gebruiken en weer door te geven door lezingen, workshops en het lezen van eigen gedichten op uitnodiging of op open podia. Inmiddels heb ik enkele bundels uitgegeven in eigen beheer en heb nu zelf twee “leerlingen”. Misschien dat ik daardoor bij de Dichterskring wel eens wat “belerend” overkom. Maar ik denk dat je meer hebt aan opbouwende kritiek dan alleen maar “wat mooi” voor een gedicht waar zo een paar taalfouten uit te halen zijn.

Toon alle gedichten

Favorieten van maatje pol

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

maatje pol is favoriet bij