IN WEZEN

In wezen
Voor de liefste

zo zoek ik
achter jouw
dagelijks bestaan

achter handen
en ogen iets wie
jij mij ooit eerder
dieper bewoog

niet dat jij
dat niet meer
bent jij bent mij
liefde meer
dan genoeg

maar dat
eerste hoe jij
keek en mij
vroeg

wie ben je
was ik naar
jou op zoek
terwijl ik
je niet
zeker
wist

jou nooit
zo eerder had
bedacht als
toen

hoe ik keek
toen ik je zo zag
en vergat

Elbert Gonggrijp,
Egmond aan den Hoef,
zondag 11 februari 2018

Reacties (2) | 12/02/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

  1. Dit gedicht is in een vorm geschreven die ik niet vaak gebruik, n.l. met korte regels. En letterlijk ook geschreven in een notitieboek. Dat maakte hem veel directer. En wat is er mooier dan over liefde te schrijven.... Nog bedankt Corry!
  2. Een bijzonder inzicht toon je hier Elbert, hoe liefde in wezen blijft bestaan!

    Een hartelijke groet voor een mooie zonnige middag,
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: alexernst

Elbert Gonggrijp(Alkmaar, 1965).

Op 16-jarige leeftijd kwam hij voor het eerst in aanraking met de gedichten van Rutger Kopland. Hierin herkende hij zijn eigen toon, terwijl hij zelf nog nooit een gedicht had geschreven. Sindsdien is hij werkzaam als dichter. Zijn eerste gedichten hadden betrekking op zijn eigen emoties. Vanaf 1990 is zijn stijl meer op de waarneming gericht en minder op de innerlijke beleving. Nu schrijft hij zijn gedichten als beschouwer vanuit het wezen van de natuur, de mens, de liefde. Hij hoopt dat de lezer of toehoorder de eigen gevoelens via de zijne leert herkennen. In zijn huidige gedichten ‘schildert’ hij met woorden. Hij schrijft niet alleen vanuit de emotie, maar vertaalt ze naar zijn eigen symboliek. Dagelijks schrijven is voor hem pure noodzaak, als ademen. Dichten als een soort van ‘wordt vervolgd’. Elbert Gonggrijp bezit een eigen weblog te weten www.natuurgedichten.blogspot.com In het verleden voor 2011 heeft hij5 dichtbundels in eigen beheer uitgebracht te weten: " Ruisende Stilte ", " Ontvreemd domein ", " Gebroken wit ", " Zout " en " Voorbij elk kijken ". Zij zijn allen uitverkocht.

Toon alle gedichten

Favorieten van alexernst

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

alexernst is favoriet bij