PIZZICATO

PIZZICATO
Titel ontleend aan gedicht
“ Liggen onder de zon “
over licht van Hans Andreus

De gebarentaal – handen,
voeten, lijf, het proeven van
het licht – lispelt lente, eerste
lente. Overwinnen in het je
herinneren – hoe je een
krokus nadoet, koolmees,
merel, heggenmus spelt.

Ik heb de klanken van de
liefde lief – een kijken, een
proeven op de tong, een
gezamenlijk delen hoe
de kus haar stralend
crescendo.

Of het nu regenen gaat,
stormen, hagelen – het
maakt niet uit zolang
het licht danst op
onze huid – steeds
luider.

Zie de bomen glimmen – hun
trots van het groene later als
het straks veel later is. Het
glijdt aan ons voorbij,
komt helder bij ons
terug –

Elbert Gonggrijp,
Egmond aan den Hoef,
zaterdag 10 februari 2018

Reacties (0) | 11/02/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: alexernst

Elbert Gonggrijp(Alkmaar, 1965).

Op 16-jarige leeftijd kwam hij voor het eerst in aanraking met de gedichten van Rutger Kopland. Hierin herkende hij zijn eigen toon, terwijl hij zelf nog nooit een gedicht had geschreven. Sindsdien is hij werkzaam als dichter. Zijn eerste gedichten hadden betrekking op zijn eigen emoties. Vanaf 1990 is zijn stijl meer op de waarneming gericht en minder op de innerlijke beleving. Nu schrijft hij zijn gedichten als beschouwer vanuit het wezen van de natuur, de mens, de liefde. Hij hoopt dat de lezer of toehoorder de eigen gevoelens via de zijne leert herkennen. In zijn huidige gedichten ‘schildert’ hij met woorden. Hij schrijft niet alleen vanuit de emotie, maar vertaalt ze naar zijn eigen symboliek. Dagelijks schrijven is voor hem pure noodzaak, als ademen. Dichten als een soort van ‘wordt vervolgd’. Elbert Gonggrijp bezit een eigen weblog te weten www.natuurgedichten.blogspot.com In het verleden voor 2011 heeft hij5 dichtbundels in eigen beheer uitgebracht te weten: " Ruisende Stilte ", " Ontvreemd domein ", " Gebroken wit ", " Zout " en " Voorbij elk kijken ". Zij zijn allen uitverkocht.

Toon alle gedichten

Favorieten van alexernst

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

alexernst is favoriet bij