PREMATUUR

PREMATUUR
Mossenexcursie KNNV

Een Vink vergrijst met zijn metalen vraag de
gejaagde sneeuwvlok tegemoet. Het kale landschap
beklemtoont de sussende lucht, de melkwitte
stolp van gedogen.

Het wankelt hier tussen durven en zachtmoedig
voortbestaan, lijnen uitgezet om later te ontbotten.
Prematuur om het alvast voorjaar te noemen.

Het vertolkt haar naam uiterst spaarzaam ,
uiterst ingetogen. Langs velden en wegen het
roesten, het ongastvrije van argwaan.

Wat wordt aangestipt moet nog een vaste plek.
Een bleke zon, een ijl tasten naar een nog niet
vast te stellen houvast –

Elbert Gonggrijp,
Egmond Binnen,
parkeerterrein PWN “ Nieuw Westert “,
vrijdag 9 februari 2018

Reacties (1) | 10/02/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

  1. Prachtig!
    Groetjes Daniela
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: alexernst

Elbert Gonggrijp(Alkmaar, 1965).

Op 16-jarige leeftijd kwam hij voor het eerst in aanraking met de gedichten van Rutger Kopland. Hierin herkende hij zijn eigen toon, terwijl hij zelf nog nooit een gedicht had geschreven. Sindsdien is hij werkzaam als dichter. Zijn eerste gedichten hadden betrekking op zijn eigen emoties. Vanaf 1990 is zijn stijl meer op de waarneming gericht en minder op de innerlijke beleving. Nu schrijft hij zijn gedichten als beschouwer vanuit het wezen van de natuur, de mens, de liefde. Hij hoopt dat de lezer of toehoorder de eigen gevoelens via de zijne leert herkennen. In zijn huidige gedichten ‘schildert’ hij met woorden. Hij schrijft niet alleen vanuit de emotie, maar vertaalt ze naar zijn eigen symboliek. Dagelijks schrijven is voor hem pure noodzaak, als ademen. Dichten als een soort van ‘wordt vervolgd’. Elbert Gonggrijp bezit een eigen weblog te weten www.natuurgedichten.blogspot.com In het verleden voor 2011 heeft hij5 dichtbundels in eigen beheer uitgebracht te weten: " Ruisende Stilte ", " Ontvreemd domein ", " Gebroken wit ", " Zout " en " Voorbij elk kijken ". Zij zijn allen uitverkocht.

Toon alle gedichten

Favorieten van alexernst

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

alexernst is favoriet bij