POPULIEREN

Populieren

Waarom het soms beter is iets
niet te willen of te doen, omdat
het is zoals het is, zoals hier
nu, waar ik zit.

Ik kijk uit het raam en denk aan
de rijzige populieren, kaal nu, maar
duidelijk aanwezig, roerloos in
de dag, statig in de wind.

Het kan misschien grijzer, het kan
mogelijk ouder, het staat helder
voor ogen, het wil een heel
verhaal, het schrijft zich
een geheim.

In dit licht waar ik zit,
in het licht vanuit het raam,
zoveel te herinneren
aan niets –

Elbert Gonggrijp,
Restaurant “ De Posthoorn “,
Schagen, woensdag 8 november 2017

Reacties (0) | 08/02/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: alexernst

Elbert Gonggrijp(Alkmaar, 1965).

Op 16-jarige leeftijd kwam hij voor het eerst in aanraking met de gedichten van Rutger Kopland. Hierin herkende hij zijn eigen toon, terwijl hij zelf nog nooit een gedicht had geschreven. Sindsdien is hij werkzaam als dichter. Zijn eerste gedichten hadden betrekking op zijn eigen emoties. Vanaf 1990 is zijn stijl meer op de waarneming gericht en minder op de innerlijke beleving. Nu schrijft hij zijn gedichten als beschouwer vanuit het wezen van de natuur, de mens, de liefde. Hij hoopt dat de lezer of toehoorder de eigen gevoelens via de zijne leert herkennen. In zijn huidige gedichten ‘schildert’ hij met woorden. Hij schrijft niet alleen vanuit de emotie, maar vertaalt ze naar zijn eigen symboliek. Dagelijks schrijven is voor hem pure noodzaak, als ademen. Dichten als een soort van ‘wordt vervolgd’. Elbert Gonggrijp bezit een eigen weblog te weten www.natuurgedichten.blogspot.com In het verleden voor 2011 heeft hij5 dichtbundels in eigen beheer uitgebracht te weten: " Ruisende Stilte ", " Ontvreemd domein ", " Gebroken wit ", " Zout " en " Voorbij elk kijken ". Zij zijn allen uitverkocht.

Toon alle gedichten

Favorieten van alexernst

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

alexernst is favoriet bij