SCHROOM

SCHROOM
Duindagboekgedicht 89

Onder het volmaakt azuur heeft het ongerepte duin bijkans vergeten wat wandelen is. Het treuzelt zijn verglijden, aarzelt Kramsvogels in hun vlucht, roept op tot bedaarde woestenijen. Het neigt hevig naar een thuis.

Een verwelkomen in een windstille lente waar het
ijs op het donker water kraakt nog voor je het kon betreden. Hevig te verlangen naar iets wat nog moet passeren, een weerspiegeling van licht welke elke zwaarte brak.

De atmosfeer doordrenkt van
een oponthoud dat twijfelt tussen
iets te willen of te kunnen –

Elbert Gonggrijp,
PWN duinen Bergen aan Zee,
woensdag 7 februari 2018

Reacties (1) | 08/02/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

  1. Prachtig gedicht

    Groetjes Daniela
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: alexernst

Elbert Gonggrijp(Alkmaar, 1965).

Op 16-jarige leeftijd kwam hij voor het eerst in aanraking met de gedichten van Rutger Kopland. Hierin herkende hij zijn eigen toon, terwijl hij zelf nog nooit een gedicht had geschreven. Sindsdien is hij werkzaam als dichter. Zijn eerste gedichten hadden betrekking op zijn eigen emoties. Vanaf 1990 is zijn stijl meer op de waarneming gericht en minder op de innerlijke beleving. Nu schrijft hij zijn gedichten als beschouwer vanuit het wezen van de natuur, de mens, de liefde. Hij hoopt dat de lezer of toehoorder de eigen gevoelens via de zijne leert herkennen. In zijn huidige gedichten ‘schildert’ hij met woorden. Hij schrijft niet alleen vanuit de emotie, maar vertaalt ze naar zijn eigen symboliek. Dagelijks schrijven is voor hem pure noodzaak, als ademen. Dichten als een soort van ‘wordt vervolgd’. Elbert Gonggrijp bezit een eigen weblog te weten www.natuurgedichten.blogspot.com In het verleden voor 2011 heeft hij5 dichtbundels in eigen beheer uitgebracht te weten: " Ruisende Stilte ", " Ontvreemd domein ", " Gebroken wit ", " Zout " en " Voorbij elk kijken ". Zij zijn allen uitverkocht.

Toon alle gedichten

Favorieten van alexernst

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

alexernst is favoriet bij