PRELUDE

PRELUDE
Uitgewerkte notitie

Dit is het begin van
een tuin. Tussen overwegen
en besluiten wacht een
nieuwe poging tot
geluk.

Uit de grond gekropen
bloei gewenst, krokussen,
narcissen. Het ontluiken
avant le lettre, het
aanstonds eerste.

De haiku poëzie van
de winterprunus prevelt
een eigen miniatuur
melodie waarvan de
katjes van de hazelaar
al lustig zwieren
en zwaaien.

Vogels kwinkeleren
veelbelovend hun
luidkeelse jubeltonen
dat er later een
opeenvolgend
nest.

Ik noteer schots en
scheef de hanenpoten
van de liefde om haar
telkens over mogen
te doen.

Het is niet het vinden
wat ik zocht, maar het
beschrijven van wat ik
zoal van jou aantrof,
het moment
suprême–

Elbert Gonggrijp,
Egmond aan den Hoef,
dinsdag 6 februari 2018

Reacties (1) | 06/02/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

  1. De prelude als voorbode laat zich al zien en horen.
    Vogelzang en uitspruitend groen bloemen mogen ons bekoren!

    We zien er naar uit, als de vorst maar geen 'roet in het eten gooit' en de natuur in de war maakt. Vooral vogels, egels en vlinders krijgen het dan moeilijk. Vooral om dat de temperatuur eerst wel zacht was en sommige egels misschien uit hun winterslaap zijn gekomen.
    Ik zet 's avonds kattenbrokjes neer en water staat er al!

    Een hartelijke groet alexernst,
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: alexernst

Elbert Gonggrijp(Alkmaar, 1965).

Op 16-jarige leeftijd kwam hij voor het eerst in aanraking met de gedichten van Rutger Kopland. Hierin herkende hij zijn eigen toon, terwijl hij zelf nog nooit een gedicht had geschreven. Sindsdien is hij werkzaam als dichter. Zijn eerste gedichten hadden betrekking op zijn eigen emoties. Vanaf 1990 is zijn stijl meer op de waarneming gericht en minder op de innerlijke beleving. Nu schrijft hij zijn gedichten als beschouwer vanuit het wezen van de natuur, de mens, de liefde. Hij hoopt dat de lezer of toehoorder de eigen gevoelens via de zijne leert herkennen. In zijn huidige gedichten ‘schildert’ hij met woorden. Hij schrijft niet alleen vanuit de emotie, maar vertaalt ze naar zijn eigen symboliek. Dagelijks schrijven is voor hem pure noodzaak, als ademen. Dichten als een soort van ‘wordt vervolgd’. Elbert Gonggrijp bezit een eigen weblog te weten www.natuurgedichten.blogspot.com In het verleden voor 2011 heeft hij5 dichtbundels in eigen beheer uitgebracht te weten: " Ruisende Stilte ", " Ontvreemd domein ", " Gebroken wit ", " Zout " en " Voorbij elk kijken ". Zij zijn allen uitverkocht.

Toon alle gedichten

Favorieten van alexernst

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

alexernst is favoriet bij