DIT DUS

Dit dus

Het zijn van die dingen, van
die dagelijkse dingen. Alles is
zo gewoon als jij nu, nu jij
hier bent en ik.

Wat er gebeurde, het gebeurde
hier, het had net zo goed niet,
maar toch. Misschien wil iets
blijven om naar te kijken, iets
blijvends zoals jij nu.

Ik kon je hebben gemist,
maar je wilde, je luisterde
een heel lichaam lang.

Het is nooit te laat, het is
voor ons nooit te laat om te
stamelen, te ademen,
om dichterbij dan –

Elbert Gonggrijp,
Egmond aan den Hoef,
dinsdag 6 februari 2018

Reacties (2) | 06/02/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

  1. Het kon en kan mooi wezen! Zo is het dus, wie weet keert alles ten goede!

    Een vriendelijke groet,
  2. Dit dus, dit zijn, zo mooi als het is...
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: alexernst

Elbert Gonggrijp(Alkmaar, 1965).

Op 16-jarige leeftijd kwam hij voor het eerst in aanraking met de gedichten van Rutger Kopland. Hierin herkende hij zijn eigen toon, terwijl hij zelf nog nooit een gedicht had geschreven. Sindsdien is hij werkzaam als dichter. Zijn eerste gedichten hadden betrekking op zijn eigen emoties. Vanaf 1990 is zijn stijl meer op de waarneming gericht en minder op de innerlijke beleving. Nu schrijft hij zijn gedichten als beschouwer vanuit het wezen van de natuur, de mens, de liefde. Hij hoopt dat de lezer of toehoorder de eigen gevoelens via de zijne leert herkennen. In zijn huidige gedichten ‘schildert’ hij met woorden. Hij schrijft niet alleen vanuit de emotie, maar vertaalt ze naar zijn eigen symboliek. Dagelijks schrijven is voor hem pure noodzaak, als ademen. Dichten als een soort van ‘wordt vervolgd’. Elbert Gonggrijp bezit een eigen weblog te weten www.natuurgedichten.blogspot.com In het verleden voor 2011 heeft hij5 dichtbundels in eigen beheer uitgebracht te weten: " Ruisende Stilte ", " Ontvreemd domein ", " Gebroken wit ", " Zout " en " Voorbij elk kijken ". Zij zijn allen uitverkocht.

Toon alle gedichten

Favorieten van alexernst

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

alexernst is favoriet bij