emancipatie

onze mannen kunnen altijd op ons bouwen
we zijn allemaal ontwikkelde vrouwen
maar niet afgedrukt
of wellicht niet gelukt
toch willen ze ons in hun album houwen

Reacties (4) | 05/02/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. we dansen allemaal om het vraagstuk
  Groetjes
 2. Een mooie verklaring maatje:)

  leuk het rijm in dit vers, leest vlot.
 3. Leuk, die scherpe randjes!

  Waarbij dat "houwen" mij een schaterlach bezorgt en dat is echt niet vanwege de rijm ;D
 4. grappig idee heb je over emancipatie.
  H.G. Ger
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: maatje pol

Waarschijnlijk was ik een dichter zodra ik woorden leerde kennen, alleen wist ik het niet. Werd al heel jong geraakt door bepaalde gedichten. Op 11-jarige leeftijd droeg ik op een schoolavond: Denkend aan Holland van Marsman voor. Moet je nu eens om komen. Maakte vaak korte gedichtjes die in de loop der jaren verdwenen, verscheurd en in ieder geval vergeten zijn. Heb wel regelmatig cabaretjes gemaakt voor allerlei gelegenheden. Tot ik een jaar of 15 geleden een dichter tegenkwam, die een lezing hield in een boekwinkel in onze stad. Hij werd mijn poëzieleraar, het geleerde probeer ik te gebruiken en weer door te geven door lezingen, workshops en het lezen van eigen gedichten op uitnodiging of op open podia. Inmiddels heb ik enkele bundels uitgegeven in eigen beheer en heb nu zelf twee “leerlingen”. Misschien dat ik daardoor bij de Dichterskring wel eens wat “belerend” overkom. Maar ik denk dat je meer hebt aan opbouwende kritiek dan alleen maar “wat mooi” voor een gedicht waar zo een paar taalfouten uit te halen zijn.

Toon alle gedichten

Favorieten van maatje pol

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

maatje pol is favoriet bij