Overkomst

Soms schittert zij
over mijn beeldscherm heen
of bijt ik op mijn lip
bloederiger in mijn tong
en weet ik dat zij kwaad
over mij spreekt

Het is vreemd, blijft
terwijl zij is overleden
en ik de plaatsen mijd
waar wij zo hebben geleden
zij met een rosse engel
een vechtscheiding bespreekt

Reacties (5) | 19/01/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Pijnlijk nog steeds...
 2. Nog steeds pijnlijk aanwezig.
 3. Beste Stanislaus. Pijnlijke herinneringen heb je aan deze mooie vrouw.
  Gevoelvol verwoord!

  Een lieve groet,
 4. Mooi Stanislaus!
  Gr. Enny
 5. Overkomst

  Overkomst

  Soms skyn sy
  oor my skerm
  of ek byt my lip
  bloedige in my tong
  en ek weet dat hulle kwaad is
  praat oor my

  Dit is vreemd, oorblyfsels
  terwyl sy oorlede is
  en ek vermy die plekke
  waar ons gely het
  sy met 'n rooi engel
  bespreek 'n gevegskeiding
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij