Charlotte Van den Broeck uit het hoofd

Zij zit aan mijn rechterflank

komt van de Kempen

Turnhout, Limburg

knijpt mijn keel dicht

met haar woorden

figuurlijk gesproken

Ik schenk een glas water

voor haar in bij een droog

geworden strottenhoofd

* bij de VSB-poëzieprijs 2018 tournee

Reacties (1) | 16/01/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. CHARLOTTE VAN DEN BROECK VAN DIE HOOF

  Sy is aan my regterkant

  kom van die Kempen

  Turnhout, Limburg

  druk my keel

  met haar woorde

  figuurlik gesproke

  Ek gooi 'n glas water

  vir haar in 'n droë

  word larinks


  * by die VSB poësie prys 2018 toer
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij