Mieke Van Zonneveld straalt

Zij kent me nog
uit Amsterdam
en beroert nog steeds
het verlangen naar toekomst
en vergankelijkheid

Tegenslagen er zijn
om te overwinnen
te verdragen
blij kunnen zijn
elkaar weer te zien

* bij de VSB-poëzieprijs 2018 tournee, foto Hielke Grootendorst

LoadingVoeg toe als favoriet
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Ja, zij schrijft ook mooie gedichten.
  Heb ik het juist Stanislaus dat zij een paar jaren geleden de Turing Gedichtenwedstrijd heeft gewonnen?
  Een stralende persoonlijkheid en leuk dat jullie elkaar kennen!

  Een lieve groet voor een fijne dinsdag!
  • Mieke van Zonneveld heeft de Turingprijs gewonnen en vorig jaar is haar bundel 'Leger'verschenen. In het kader van de VSB-poëzieprijs toerde zij door Nederland en België. Woensdag 25 januari 2018 wordt de uitslag van de VSB-poëzieprijs bekendgemaakt. De genomineerden zijn Joost Baars, Marije Langelaar, Tonnus Oosterhoff, Charlotte Van den Broeck en Mieke van Zonneveld. Ik heb hen allemaal gezien en beluisterd en de jury heeft een hels karwei verricht.
   • Nog bedankt Stanislaus voor deze aanvulling, ik had inmiddels ook nog wat informatie gevonden!
    Haar gedicht -Proëzie zou ik het noemen- op Turing was heel mooi, veel beter dan andere mensen die bij de beste drie horen!
    Bij het televisie programma 'Boeken' werd zij vorig jaar geïnterviewd!

    Een hartelijke groet voor een prettige zondag!
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij