De Zee

Als ik de zee was
beukte ik met woeste golven
mijn emoties uit over het zand
Mijn tranenvloed tot in de duinenrij

Als ik de zee was
Trok ik mij langzaam terug met eb
Stromingen sleurden aan mijn gemoed
Scholen haringen in mijn buik

Als ik de zee was
Zag ik jouw schoonheid langzaam
in mij waden, voet voor voet
Droeg ik je met mijn handen

Als ik de zee was
Had ik de rust en de ruimte
Wiegden vele schepen op koers
Verborg ik diepe geheimen

Ooit zal jij mij opnemen
in jouw armen
verspreid ik mijn as

Reacties (3) | 12/01/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

  1. Een zeer mooi gevoelvol gedicht Cor!
    Ja, jij woont dicht bij zee, maar oefende je ook een beroep uit dat met de zee te maken had?

    Een hartelijke groet,
  2. Bijzonder gedicht Cor, heel mooi.
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Cor van Welbergen

De auteur is sinds 2010, na een oproep van Omroep West, gestart met het maken van gedichten. Het betreffen korte mijmeringen over actuele gebeurtenissen die hem raken. Hij is werkzaam als rijksambtenaar, getrouwd en trotse vader van twee tienerdochters. De uitspraak ‘zo ik iets ben, dan ben ik een Hagenaar’ is zeker voor deze auteur van toepassing, al neigt hij iets meer naar Hagenees.
Vanuit zijn werkkamer in de toren van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft de auteur dagelijks uitzicht op de Haagse wereld waarmee hij in zijn leven diep verbonden is. Aan zijn voeten de Haagse toren, de Ridderzaal, het Lange Voorhout. In de verte het ADO stadion en de zee. Vanuit dit perspectief vertaalt hij de dagelijkse gebeurtenissen in korte krachtige gedichten en haiku’s.

In zijn tiende gedichtenbundel “Haagse momenten” ,die in het voorjaar van 2017 is gepubliceerd, legt hij zijn reflecties vast op markante momenten in en rond de Hofstad.
Opvallend zijn opnieuw de momenten waarop hij stilstaat bij mensen die iets hebben betekend in de muziek, de cultuur of in het sportleven. En ook in de rest van de bundel wordt duidelijk dat de jaren ook voor de auteur gaan tellen wanneer hij terugblikt op momenten uit zijn jeugd als ook uit dat van zijn eigen kinderen.


Toon alle gedichten

Favorieten van Cor van Welbergen

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Cor van Welbergen is favoriet bij