Nacht schildert

Vier jaren gingen voorbij
terwijl ik de nacht doorkruis

In de spiegel van de vijver
weerkaatst jouw gezicht
sterren als ogen met blauw

Wat ik ook doe in wind en regen
overal kom ik jou tegen

Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Stanislaus,

  mooi gedicht zet je hier neer met ook nog een zuid Afrikaanse verzie.

  Ook voor jou alle goeds en inspiratie gewenst in 2018!

  hartelijke groet,
 2. Nag verf

  Vier jaar geslaag
  terwyl ek deur die nag loop

  In die spieël van die meer
  weerspieël jou gesig
  sterre soos oë met blou

  Wat ek ook doen in wind en reën
  Ek ontmoet jou oral
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 95-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten