Prière

Nevel gedachten
van gewichtloos manna
zwevend in hemisferen

Zevend het denkend fijnstof
uit ijle structuren
die mij verbonden zijn

met verlangend leven
om jezelf te zijn
als goddelijke ruimte

reikend overpeinzend
vang ik het mysterie
vouwend tot gebed

Zo bid ik mij verzadigd
berustend in nevel
zo helder als rust

Reacties (4) | 03/01/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Nieko,

  bijzonder mystiek gedicht zet je hier neer,

  in de tweede strofe, bedoel je

  die met mij verbonden zijn>

  hartelijke groet,
 2. Het verlangen om te mogen leven in het goddelijke, in feite een verzoek daartoe in gebed!

  Een -althans voor mij- mystiek gedicht en bijzonder om te lezen!

  Een hartelijke groet met alle goeds voor dit nieuwe jaar 2018 toegewenst!
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Nieko

Het schrijven van poëzie is een persoonlijke ontdekking van de laatste jaren. Zelf ben ik ook amateur organist waarbij vrije improvisatie van de muziek een grote passie is. Poëzie schrijven en muziek componeren, het ligt dicht bij elkaar. De onderwerpen van mijn gedichten hebben vaak een filosofische / spirituele ondertoon.

In het dagelijks leven ben ik alweer 20 jaar Uitvaartverzorger en Ritueelbegeleider vanuit een eigen bedrijf: SDG Dienstenverlening. In mijn functie maak ik veel mee wat de nodige inspiratie geeft voor mijn gedichten.

Kortom, poëzie schrijven heb ik leren ervaren als een prachtige uiting van je gevoel.

Voor verdere info zie mijn website www.niekonoordzij.nl of volg mij via Facebook.

Nieko Noordzij

Toon alle gedichten

Favorieten van Nieko

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Nieko is favoriet bij