Beetje slap filosoferen,

 

Er is weer van alles achter de kiezen gewerkt, de afgelopen dagen, meer dan goed is wellicht, hoe krijgen we de pondjes er weer af. Sportschool of gewoon minderen? Maar dat is niet waar ik het hier over hebben wil. Wel wil ik het in dit verband hebben over een klein onderdeel daarvan namelijk, hartige koekjes. Zelf eet ik tegenwoordig die van Verkade, een soort Tuc zeg maar, maar dan rond. Oergoed, zo heet dat koekje, met o.a. Spelt en Rozemarijn als ingrediënten. ‘Oergoed’, dat suggereert een baksel uit een verst verleden, vers gebakken in het heden.

Puurder kan niet zou je denken.

Maar, ondanks de lekkere smaak, althans wat mij betreft, heb ik anderzijds een hekel aan dat soort koekjes. Ik zal je vertellen waarom;

Stel je even voor, je eerste hapje, gewoon vastgehouden tussen duim en wijsvinger, gewoon je tanden erin, je eerste beet, je zit meteen onder de kruimels, al is dat nog tot daaraan toe, maar nog irritanter is, dat je nooit weet, hoe, waar en wanneer het afbreekt. Opeens zit je dan soms met twee stukjes koek in je handen en één in je mond of half uit je mond. Het moet er voor oplettende huisgenoten niet uit zien! Of hebben die hetzelfde probleem?

Alle andere varianten van afbreken zijn overigens ook denkbaar. Je hebt zogezegd geen controle over je eigen manier van eten. Het breekt je als het ware onder de handen af. Misschien overdrijf ik wat, maar ik vind het irritant.

Nee, ik weet het, het is niet alleen bij zo’n soort koekje zo, maar ook bij andere, zelfs, ‘zoete’ koekjes. Een breuklijn voorprogrammeren zou geen gek idee zijn toch?

Waarom ik dat hier zo uitgebreid vertel?

Hierom; het heeft ergens enige associatie met gedichten schrijven, je begint ergens aan, je kauwt erop en je weet vooraf niet precies hoe het eruit zal gaan zien, of waar het af zal breken en hoe het zal binnenkomen.

Hoe irritant kan het zijn?

Veel inspiratie gewenst de komende tijd.

Reacties (1) | 03/01/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

  1. Wat een leuke, maar ook boeiende associatie, Piet.

    Zelfs zoete broodjes weten flink wat kruimels achter te laten :)

    Hartelijke groet en dank je, voor de goede wens.
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Piet Hardendood

Beheerder/Iniatiefnemer

Toon alle gedichten

Favorieten van Piet Hardendood

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Piet Hardendood is favoriet bij