Poesie album van Ingrid

Jij schonk, maakte vol en leeg
ik nam het dorstig aan
Dit ontvangen en geven
wil nog steeds niet overgaan

Ik ben bij jouw graf gaan staan
jouw lichaam bezig te vergaan
Ik dacht even jouw stem te horen
raakte als de eerste keer verloren

LoadingVoeg toe als favoriet
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Dit verdriet om een verloren geliefde heb je mooi verwoord Stanislaus, het raakt me!
  De foto van de paardenbloem is ook mooi en zal mogelijk in de buurt van het graf groeien!

  Sterkte gewenst en hartelijk liefs,
 2. Poesie album deur Ingrid

  Jy het gegiet, vol en leeg
  Ek het dit dors gehad
  Ontvang en gee dit
  wil nog steeds nie slaag nie

  Ek het by jou graf gaan staan
  jou liggaam is besig om te vergaan
  Ek het gedink ek kon jou stem hoor
  was verlore as die eerste keer verlore gegaan
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij