Harmonie

Naar evenwicht zoeken
het soms vinden
Ik jongleer op een touw
probeer een poes te laten zingen
voor een glimlach van jou

Zie mijn strakgespannen kuiten
op één been huppel ik rond
over een dik koord
met drie gouden ballen
in de blauwe lucht

Reacties (2) | 13/12/2017
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Alles voor een glimlach:)

  Groet,
 2. Die harmonie

  Soek balans
  vind dit soms
  Ek jongleren op 'n tou
  probeer om 'n kat te sing
  vir 'n glimlag van jou

  Sien my styf getrek kalwers
  Ek gaan rond op een been
  oor 'n dik koord
  met drie goue balle
  in die blou lug
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij