Nostalgia in avondlicht

De wereld was wat kleiner toen
leek rustiger en meer beschaafd
aan boeken heb ik me toen gelaafd
ik kon er helemaal niets aan doen

Las sneller dan het geluid en het licht
Boemboem en weerlicht, weerlicht
Jouw hand geruststellend op mijn pols
jouw stem gedragen door een gedicht

Reacties (1) | 26/11/2017
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Nostalgie in aandlig

  Die wêreld was ietwat kleiner dan
  was stiller en meer beskaafd
  Ek het my boeke dan gekanselleer
  Ek kon niks daaraan doen nie

  Lees vinniger as die geluid en die lig
  Boom- en weerlig, weerlig
  Jou hand gerusstellend op my pols
  jou stem gedra deur 'n gedig
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij