Byronnie weer

Het is een stem die me wekt
sterren en zon gedoofd
zweef door een leegte heen
maak duisternis zichtbaar

Haar beeld draag ik in het hart
een glimlach, die een blos verzacht
Zij vond haar stiltepunt
geen vragen, zij roept mij

Nog wenst zij mij aan haar zij
met schild en getrokken zwaard
zij wil door mij worden gedragen
voor mij gezeten op een wit paard

LoadingVoeg toe als favoriet
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Byronnie weer

  Dit is 'n stem wat my wakker maak
  sterre en son geblus
  dryf deur 'n leemte
  maak die duisternis sigbaar

  Ek dra my beeld in die hart
  'n glimlag wat die bloos versag
  Sy het haar stil punt gevind
  geen vrae nie, sy noem my

  Sy wens my nog langs haar toe
  met skild en getekende swaard
  sy wil deur my gedra word
  sit voor my op 'n wit perd
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij