Dit is begraven

In de stilte gedenken
van jouw dagen
met en zonder elkaar

Zestig jaren strijd
schrijven en zingen
soms houden van iemand
soms haten en achterlaten

Ik heb niet veel te geven
nu, hier of later, verga
in luchtigjes vervagen

Het enige dat ik meeneem
een hart onregelmatig
van slagen bij het pompen

Ik bereid me voor
op wat door kan gaan
naar een eigen plek
om te verlaten

Reacties (1) | 10/11/2017
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Dit is begrawe

  Onthou in stilte
  van jou dae
  met en sonder mekaar

  Sestig jaar van stryd
  skryf en sing
  soms verlief op iemand
  soms haat en verlaat

  Ek het nie veel om te gee nie
  nou, hier of later, verga
  vervaag in die lug

  Al wat ek neem
  'n hart onreëlmatige
  van slae by die pompe

  Ek berei dit voor
  oor wat kan aangaan
  na hul eie plek
  om te vertrek...
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij