Kunstenares

Als woorden onder gaslicht
kunnen ontstaan
zich schikken naar
regels en zinnen

een schilderij van jou
mij ten diepste ontroert
dan nog kan ik jou niet
maken naar mijn wil

Jij schildert mijn gezicht
hakt mijn beeltenis in steen
maakt een mal waarin jij
vloeibaar metaal giet

Jij laat mij zien waar
zwakke plekken zijn
schildert mij onder
een nieuwe laag verf

verstopt mijn beeld
in jouw hof van Eden
spreekt met dieren
ademt met planten

talmt, wacht op mij
voor een kus uit
dankbaarheid om
wie wij zijn en worden

Reacties (1) | 05/11/2017
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

  1. Een heel mooi gevoelvol gedicht waarin je ook de loftrompet laat klinken voor je allerliefste kunstenares!

    Ook een mooie foto Stanislaus!

    Een aangename zondag nog verder toegewenst.
    Hartelijke groet
    met liefs,
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij