In een vleugelslag

Op de rand van mijn bed
zat een bleke god met naast zich
de engel voor de maandag, dinsdag
woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag
de zondag was voor god
op het bed mezelf en zeven figuren

Ik was wakker geworden, kon niet slapen
vanwege het licht van de volle maan
het tikken van de regen op de ruiten
Bedacht wat ik morgen had te doen
een afspraak met X en Y, de begrafenis
van Z voor wie ik een afscheidsgedicht
had geschreven en voor zou lezen
over hoe we altijd vrienden zouden blijven

God knikte instemmend hierbij. Ik viel
in slaap en hoorde als het laatste
de vleugels van engelen ruisen

LoadingVoeg toe als favoriet
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

  1. Een voorspellende droom Stanislaus?
    Bijzondere indrukwekkende verwoording!

    Een hartelijke groet en liefs,
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij