Prima Ballerina

De wereld lijkt wat kleiner nu
nu jij bent weggegaan
Zo´n plezier met jou tutu
die ik had aangedaan

Jij laat nu zien in een ballet
wat of je zoal kan
Met jouw tutu hadden wij zo´n pret
Ik voelde me een man

Ik wacht al met de thee op jou
de koekdoos klaargezet
Zal zeggen dat ik van je hou
Het hangertje ligt nog op bed

Jij laat nu zien in een ballet
wat of je zoal kan
Met jouw tutu hadden wij zo´n pret
Ik voelde me een man

LoadingVoeg toe als favoriet
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

  1. Een mooi gedicht Stanislaus met toepasselijk dit schilderij van Degas erbij met de ballerina's.

    psss in de eerste strofe nog even een w achter jou!

    Een aangename dinsdag toegewenst.
    Hartelijk liefs,
  2. Mooi gedicht.
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij