schreeuw

het hele lijf een schreeuw
het verre vuur verklaart
de brandhaard van haar
mateloos verdriet

als op het kruis gebonden
beschreeuwt zij
als met vele monden
haar wonden

haast ademloos
in haar verdriet

– bij een tentoonstelling van European Art Quilt Foundation

Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

  1. Laat het uit zijn als ik het uitroep.
    Mooi beschreven dit door en door triest tentoongestelde.
    Groeten van
  2. De woorden passen zo goed bij het schilderij, knap.
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: maatje pol

Ik ben geboren in Rotterdam en woon al het grootste deel van mijn leven in het mooie Zeeland, tegenwoordig in Heinkenszand. Hoewel ik altijd al veel met taal en gedichten bezig ben geweest is pas op wat latere leeftijd de tijd en zin gekomen om me meer op poëzie te storten, mede door het volgen van workshops en het bezoeken van poëzieclubs. Dit heeft geresulteerd in het uitgeven van enkele bundels in eigen beheer, het geven van lezingen over poëzie en het lezen van eigen gedichten bij leesclubs, verenigingen en soms op open podia. Hoewel het maken van light verse me heel erg aanspreekt, ook omdat dit zeer geschikt is als podiumpoëzie, maak ik ook totaal andere gedichten. Voorbeelden hiervan hoop ik regelmatig op deze site te zetten.

Toon alle gedichten

Favorieten van maatje pol

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

maatje pol is favoriet bij