schreeuw

het hele lijf een schreeuw
het verre vuur verklaart
de brandhaard van haar
mateloos verdriet

als op het kruis gebonden
beschreeuwt zij
als met vele monden
haar wonden

haast ademloos
in haar verdriet

– bij een tentoonstelling van European Art Quilt Foundation

Reacties (2) | 08/10/2017
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

  1. Laat het uit zijn als ik het uitroep.
    Mooi beschreven dit door en door triest tentoongestelde.
    Groeten van
  2. De woorden passen zo goed bij het schilderij, knap.
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: maatje pol

Waarschijnlijk was ik een dichter zodra ik woorden leerde kennen, alleen wist ik het niet. Werd al heel jong geraakt door bepaalde gedichten. Op 11-jarige leeftijd droeg ik op een schoolavond: Denkend aan Holland van Marsman voor. Moet je nu eens om komen. Maakte vaak korte gedichtjes die in de loop der jaren verdwenen, verscheurd en in ieder geval vergeten zijn. Heb wel regelmatig cabaretjes gemaakt voor allerlei gelegenheden. Tot ik een jaar of 15 geleden een dichter tegenkwam, die een lezing hield in een boekwinkel in onze stad. Hij werd mijn poëzieleraar, het geleerde probeer ik te gebruiken en weer door te geven door lezingen, workshops en het lezen van eigen gedichten op uitnodiging of op open podia. Inmiddels heb ik enkele bundels uitgegeven in eigen beheer en heb nu zelf twee “leerlingen”. Misschien dat ik daardoor bij de Dichterskring wel eens wat “belerend” overkom. Maar ik denk dat je meer hebt aan opbouwende kritiek dan alleen maar “wat mooi” voor een gedicht waar zo een paar taalfouten uit te halen zijn.

Toon alle gedichten

Favorieten van maatje pol

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

maatje pol is favoriet bij