quilts

de geur van verf en terpentijn
hangt nog op deze zolder
de vage vorm van
wat er ooit geschilderd werd
hoe anders kan het zijn

nu daar de fraaiste quilts
en andere vormen hangen
geen geur maar nu de kleur
die je bekoort als zachte zangen

de zolder heeft
veel kunst gezien
van allerhande soort
alsof de geur en kleur
op deze zolder hoort

er van doortrokken is

———————————-
tentoonstelling European Art Quilt Foundation

Reacties (1) | 04/10/2017
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

  1. Een mooi evenement Maatje. Je hebt hier een fraai gedicht bij geschreven!

    Een fijne verdere donderdag wens ik je toe.
    Hartelijk liefs,
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: maatje pol

Waarschijnlijk was ik een dichter zodra ik woorden leerde kennen, alleen wist ik het niet. Werd al heel jong geraakt door bepaalde gedichten. Op 11-jarige leeftijd droeg ik op een schoolavond: Denkend aan Holland van Marsman voor. Moet je nu eens om komen. Maakte vaak korte gedichtjes die in de loop der jaren verdwenen, verscheurd en in ieder geval vergeten zijn. Heb wel regelmatig cabaretjes gemaakt voor allerlei gelegenheden. Tot ik een jaar of 15 geleden een dichter tegenkwam, die een lezing hield in een boekwinkel in onze stad. Hij werd mijn poëzieleraar, het geleerde probeer ik te gebruiken en weer door te geven door lezingen, workshops en het lezen van eigen gedichten op uitnodiging of op open podia. Inmiddels heb ik enkele bundels uitgegeven in eigen beheer en heb nu zelf twee “leerlingen”. Misschien dat ik daardoor bij de Dichterskring wel eens wat “belerend” overkom. Maar ik denk dat je meer hebt aan opbouwende kritiek dan alleen maar “wat mooi” voor een gedicht waar zo een paar taalfouten uit te halen zijn.

Toon alle gedichten

Favorieten van maatje pol

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

maatje pol is favoriet bij