quilts

de geur van verf en terpentijn
hangt nog op deze zolder
de vage vorm van
wat er ooit geschilderd werd
hoe anders kan het zijn

nu daar de fraaiste quilts
en andere vormen hangen
geen geur maar nu de kleur
die je bekoort als zachte zangen

de zolder heeft
veel kunst gezien
van allerhande soort
alsof de geur en kleur
op deze zolder hoort

er van doortrokken is

———————————-
tentoonstelling European Art Quilt Foundation

Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

  1. Een mooi evenement Maatje. Je hebt hier een fraai gedicht bij geschreven!

    Een fijne verdere donderdag wens ik je toe.
    Hartelijk liefs,
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: maatje pol

Ik ben geboren in Rotterdam en woon al het grootste deel van mijn leven in het mooie Zeeland, tegenwoordig in Heinkenszand. Hoewel ik altijd al veel met taal en gedichten bezig ben geweest is pas op wat latere leeftijd de tijd en zin gekomen om me meer op poëzie te storten, mede door het volgen van workshops en het bezoeken van poëzieclubs. Dit heeft geresulteerd in het uitgeven van enkele bundels in eigen beheer, het geven van lezingen over poëzie en het lezen van eigen gedichten bij leesclubs, verenigingen en soms op open podia. Hoewel het maken van light verse me heel erg aanspreekt, ook omdat dit zeer geschikt is als podiumpoëzie, maak ik ook totaal andere gedichten. Voorbeelden hiervan hoop ik regelmatig op deze site te zetten.

Toon alle gedichten

Favorieten van maatje pol

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

maatje pol is favoriet bij