alles is.

de leegte krijst om saamhorigheid
erbarmen reikt het geduld de hand
de zomer is op, een herfstig spektakel
dient zich aan als aanbidder

geen heimwee is me vreemd in de
richel van het houvast, de wierde
van zaken bracht me de ontheffing
van het alsmaar rijzende water

de kringloop deses leven maakt
het gewag op, de stilte draagt zwijgend
wijze woorden op in mijn gehoor – ik
weerspreek ze niet want

het zijn de fundamenten van wie ik ben –

Reacties (3) | 25/09/2017
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Er zijn heel veel verschillende dichters bij de Dichterskring en juist die verscheidenheid is zo aardig. Ik ben een “beide voeten op de grond” dichter, vaak zijn de kleine dingen om me heen een reden om een gedicht te schrijven. Ik vind het prettig als mijn gedichten poëtisch maar begrijpelijk zijn, te meer daar ik nogal eens voordraag en als je het gedicht niet voor je ziet, maar alleen hoort moet het niet te moeilijk zijn. Ook het maken van light verse vind ik leuk, heel goed als podiumpoëzie. Jij bent een totaal andere dichter, veel meer filosofisch, waarbij ik vind dat het vaak wel erg hoogdravend is. Waarschijnlijk vind jij mijn gedichten te “gewoon” niet erg interessant. Het ene is niet beter dan het andere, alleen anders. Maar hoe je ook gedichten maakt, het is essentieel dat onze taal goed wordt gebruikt. In dit gedicht lees ik “deses leven” dat is geen goed Nederlands. Of bedoel je des levens? Voor mij mag het ook “van dit leven” zijn.

  groet,
 2. Alles is... voor ieder mens een wetenschap die zijn weerga niet kent.

  Machtige laatste zin!

  Laifs,
 3. Vriend...

  een wijze conclusie..
  door leven er ervaring..
  in het meegaan van seizoenen..

  de volheid proeven..en de ballast weg doen...

  niet de haast naar het volgende..maar het bezinken van schoonheid..in de tijd die gegeven is...

  een heerlijk evenwichtig gedicht
  dat innerlijke rust tekent..

  Liefs,
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: elze

ik adem de vroege mist in met een gevoel van gelijkwaardigheid, ik streel het zelfs en vraag me af waarom het dan soms niet mistig is

Toon alle gedichten

Favorieten van elze

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

elze is favoriet bij