Omkadering

Als ik ooit wegga, denk dan niet
dat ik vertrek om jouw hand
op mijn hart tot de pijn
niet meer te verdragen is

Zelfs de zachtheid van de fluweelboom
houdt jou niet tegen en mijn verzoek
om het los te laten, willig jij niet in
jouw hand blijft om het hart gekromd

Zwijgend naar elkaar kunnen kijken
onszelf in een kader plaatsen
hoe het begonnen is en geëindigd
met niet meer willen zien

Reacties (1) | 21/09/2017
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

  1. Het vasthouden van liefde en het loslaten.
    Vaak verdrietig en ja, het hoort bij het leven!

    Prachtig geschreven Stanislaus!
    Een lieve groet van
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij